Implantologie

Tratamentul absenței dinților

Ce este implantul dentar ?

Implantul dentar este o piesă din titan sau diverse aliaje, cel mai adesea sub forma unui şurub, care serveşte ca înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural lipsă, fiind una dintre cele mai utilizate metode terapeutice in cazul pierderii dintilor.

Plasarea se face după ce locul extracţiei s-a vindecat sau imediat dupa extracţie, printr-o intervenţie chirurgicală nu foarte complicată. După un timp, necesar integrării in os, implantului i se ataşează o altă piesă metalică numită bont protetic, deasupra căruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va înlocui dintele sau dinţii lipsă.

Implantul dentar se face sub anestezie locală iar durerile sunt inexistente, în plus rezistența acestuia în timp este sporită iar întreținerea se face prin periaj corect și folosirea aței dentare.

De ce să apelați la un implant dentar ?
  • O investiție pe termen mediu și lung în calitatea vieții dumneavoastră
  • Vă poate scuti de alte cheltuieli cu dinții pe viitor
  • Păstrează intacți dinții vecini celui lipsă
  • Stimulează funcțional osul, care nu se mai resoarbe/ atrofiază
  • Funcție estetică și funcțională similare cu dintele natural

Câte ședințe sunt necesare pentru un implant dentar ?

Aceasta depinde de starea dinților dumneavoastră și de tipul de tratament care este cel mai bine adaptat cazului dumneavoastră. Pentru unele situații se poate efectua un singur timp chirurgical, existând însă cazuri când intervenția chirurgicală se realizează în două etape. Consultația inițială, intervenția chirurgicală, controlul postoperator, etapele de protezare și controlul final însumează aproximativ 6-8 ședințe până la finalizarea tratamentului.

Dr. Stanciu Mihai

Medic Specialist Chirugie Oro-Maxilo-Facială

1
Elementele componente ale implantului dentar

Implantul dentar propriu-zis

Implantul dentar propriu-zis este realizat fie din titan, aliaj de titan cu zirconiu sau materiale ceramice, având forma unui șurub. Acest element este inserat în os și îndeplinește rolul unei rădăcini artificiale, o bază care va susține viitoarea coroană.
bont

Bontul dentar

Bontul dentar reprezintă piesa intermediară care face legatura între implant și dintele artificial.

Coroana dentară

Coroana dentară este elementul vizibil în cavitatea bucală, reprezentând dintele artificial. Acesta este conceput în așa fel încât forma, culoarea și dimensiunea să fie în concordanță cu cea a dinților naturali.
  • Implant dentar Alpha Bio 400 EUR
  • Implant dentar Bredent 650 EUR
  • Implant dentar MIS 450 EUR
  • Aplicare bont de vindecare 130 LEI
  • ADIȚIE OS Maxgraft os uman 0,5 cc 1200 LEI